ЧЕРНОМОРЕЦ – КРАСИВИ МЕСТА И БОЖЕСТВЕНИ ЗАЛЕЗИ, КОИТО ДА ВИДИТЕ

Черноморец е същинска перла в българското Черноморие, но нерядко е подценяван заради намиращия се в близост до него Созопол. Веднъж обаче отведе ли ви съдбата там, със сигурност никога няма да спрете да се връщате.

Всъщност в Черноморец се случват едни от най-феноменалните изгреви и залези изобщо в България заради любопитното му местоположение. Той се намира в превъзходен залив с малки размери и форма на подкова, заради което слънцето и водата имат вълшебната възможност да създават шедьоври заедно. Разположен е на 24 км от Бургас, на 6 км от Созопол и придобива статут на град през 2009 г. В региона му има не само исторически, но и редица природни забележителности, както и редки красиви растения. Кои са обаче местата, които задължително да посетите?

НОС АКРА

Една от забележителностите на Черноморец е известният нос Акра. Там можете да усетите величието на природата и историята в едно. На това място са открити древни артефакти, които ще предизвикат интереса ви, а останките от античната крепост „Акра” са наистина впечатляващи.

„МЯСТОТО”

Заливчето на малкия и спретнат ресторант с леко загадъчното име „Мястото” позволява да наблюдавате залязващото слънце от невероятен ъгъл. Обичайно багрите са в розово-оранжевата гама и на всеки, който е свидетел, на това чудо, не му се вярва, че го вижда наистина. Можете да съчетаете изживяването с вечеря или пък просто да вземете одеяло, което да разположите на скалите, и да изгледате залеза в любима компания.

ПЛАЖ ВРОМОС

На финия и голям плаж „Вромос”, който се намира в северната част на Черноморец, също се открива отлична гледка за изгреви и залези. Пясъкът там е фин, но по-тъмен от обикновеното. Мястото не е пренаселено и ще ви хареса, ако предпочитате по-дивото плажуване.

ИКОНОСТАСЪТ „СВ. ПЕТЪР И НИКОЛА

Иконостасът „Св. Петър и Никола” е разположен на скали, на 50 м от входа на пристанището на Черноморец, близо до централния плаж. За са се стигне до него, се минава по лесна пътека над скалите или по самите тях. На иконостаса са иконите на Св. Никола и Св. Петър, а под него е образа на Богородица с младенеца, издялан в камъка. Този красив иконостас е построен през 2013 година от Петър Панков и Антон Митрев, и както е написано на указателната плоча е за „Всички, които говорят с морето”.

НОС ЧЕРВЕНКА

Един от най-хубавите плажове на Черноморец започва от нос Червенка и продължава чак до Созопол, като по него са накацали десетки морски капанчета, както и къмпингите „Градина” и „Златна рибка”. Морето там е тихо, кристално чисто и изключително приятно. Има и доста сърф училища за всички онези, които обичат по-екстремните почивки.

„БОТАНИК”

Най-невероятното на известния сред всички фенове на Черноморец бар „Ботаник” всъщност е панорамната гледка към морето, която подарява на всички посетители 24/7. Накъдето и да погледнеш – голямото синьо. Тук-там и някой ентусиаст от лифтовете с водните ски под бара. Пълен е с невероятни плажни инсталации – люлки, маси, плотове, чадъри, плетени от клони, и напълно оправдава заглавието си, защото цветята са навсякъде. 

ПРИСТАНИЩЕТО

Пристанището на Черноморец съвсем не е малко и там си „почиват” доста плавателни съдове. Разходките вечер между тях са наистина романтични, в съчетание със залеза, който се вижда от там. Можете да се насладите и на разходка с лодка, а на място има и красиви пейки, на които да отдъхнете, любувайки се на момента.

ЕКО КЪМПНИНГ

Еко къмпинг „Черноморец” е сред най-новите любими места на летовници в региона. На плажа, освен кристална вода и ситен като брашно пясък, за което трябва да сме благодарни на майката природа, създателите на мястото са дообогатили пейзажа с невероятни плажни мебели, изящни шатри, огнища за лагерни огньове, приятни ресторанти и милиони малки арт декорации. Основно там плажуват хората от караваните, но достъп е осигурен и за всеки желаещ, който иска да се докосне до тези красоти.

Нашите оферти за почивки в Черноморец и не само вижте тук: https://bg.luxury-discounts.com/

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *