LUXURY DISCOUNTS С ПОДАРЪЦИ ЗА 600 ДЕЦА НА ОЛИМПИАДАТА НА SMARTYKIDS

Екипът на Luxury Discounts искрено вярва, че бъдещето е в децата. За пореден път подкрепихме инициативите на SmartyKids България и се включихме с подаръци за всички участници в първата по рода си международна олимпиада по ментална аритметика за деца на възраст от 4 до 14 години, проведена в България.

Luxury Discounts предостави 600 броя ваучери на стойност 25 лева на всички малки таланти. Събитието се проведе на 11 и 12 юни 2022 г. в курортен комплекс Албена. Организатори на международния детски форум бяха ентусиастите от SmartyKids България – мрежа от детски образователни центрове, представена в цели 11 държави, сред които е и България, с центрове в 38 населени места.

След 2 години на онлайн състезания и олимпиади в България и чужбина, организаторите събраха децата във вълнуващата жива надпревара. Малките участници се състезаваха в уменията за бързо и правилно ментално смятане, както и решаване на задачи на древнотокитайско сметало „абакус”. Участниците бяха разпределени в 13 различни категории според възрастта и нивото си на умения по ментална аритметика, като близо 200 деца получиха специални отличия за представянето си. Бяха отличени и 13 шампиона, най-малкият от които само на 6 години, а най-големият – на 13 години.

В рамките само на 18 минути всички участници имаха предизвикателната задача да решат 360 аритметични задачи с малки и големи числа, съответстващи на категорията им. Освен своите умения по ментална аритметика, децата имаха възможност да демонстрират на сцена и своите таланти в разнообразни области.

Благодарение на организаторите и съдействието на партньори, всяко дете си тръгна с подаръци, спомени и добро настроение.

Повече информация за SmartyKids и центровете им в България можете да откриете тук: https://smarty-kids.bg/contacts.

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *