TOP 3 CELE MAI ROMANTICE LOCURI DIN BULGARIA

In luna vinului si a iubirii nu avem nevoie decat de un loc frumos pentru a sarbatori. Bulgaria este plina de astfel de locuri, este nevoie doar sa le vezi din perspectiva unui indragostit.

BARAJ SHIROKA POLYANA

Barajul Shiroka Polyana este unul dintre cele mai putin cunoscute si mai putin vizitate din Bulgaria. Acesta este situat in apropiere de Batak si se distinge prin natura pitoreasca si padurile dense de pini. Locul este superb pentru drumetii, pescuit sau pur si simplu pentru o plimbare. Pentru cereri in casatorie se afla, de asemenea, in top zece. Barajul a fost, de asemenea, unul dintre preferatele regelui Boris al III-lea, a carui cabana de vanatoare inca rezista conditiilor meteorologice, desi neglijata fiind. In timpul constructiei pajistei Sipoĸa, intre 1959 si 1962, hidro inginerii au estimat ca rezervorul va inunda cabana de vanatoare. In ciuda acestui fapt, cladirea nu a fost demolata datorita statutului sau cladire istorica. A fost lasata sa iasa la suprafata apei barajului, iar in jurul acesteia exista acum nenumarate locuri pentru indragostiti, cum ar fii  poduri, banci si o panoram perfecta asupra apusului.

KAPANA, PLOVDIV

Kapana este unul dintre cele mai atractive cartiere din Plovdiv, Bulgaria si din intreaga Europa. Si-a pastrat intr-o oarecare masura strazile intortocheate de acum cateva secole. Arhitectura este unica, cu fatadele caselor inguste si inghesuite unele langa altele. Numele strazilor sunt, de asemenea, curioase – „Zhelezarska“, „Abadzhiyska“, „Zlatarska“, care pastreaza amintirea mestesugurilor demult disparute, ale caror magazine erau grupate de-a lungul acelorasi strazi. In prezent, este cunoscut ca fiind cartierul industriilor creative. In prezent cartierul este plin de magazine si restaurante. Kapana este intotdeauna o idee buna pentru o plimbare romantica, pentru ca este intr-o continua schimbare si exista intotdeauna ceva care sa te surprinda.

CASTELUL DIN RAVADINOVO

Castelul „Indragostit de vant“ din satul Ravadinovo nu are secole de istorie si nici nu a apartinut vreunei familii regale. Este doar un vis devenit realitate pentru proprietarul, Georgi Tumpalov, care a transformat campurile din apropierea satului intr-un adevarat paradis pamantesc. In imprejurimile magice de pe terenul castelului vizitatorii pot admira un lac , pasari, gradini superbe, poduri, stancarii, armuri de cavaleri si fantani care iti incanta privirea. Fiecare piatra din curtea castelului are propria poveste si cu fiecare an care trece castelul devine mai colorat si mai somptuos. Din ce in ce mai multe cupluri aleg castelul pentru ceremoniile de logodna si nunta, sau chiar si pentru o simpla plimbare, in timpul careia te vei simti ca un personaj dintr-o carte de povesti a lui Andersen…


No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *